Preskocit navigáciu

Toxic Valley propaguje krásy Slovenska


Toxic Valley propaguje krásy Slovenska Cvičenie TOXIC VALLEY - NEW HOPE 2021 prináša pre cvičiacich príslušníkov v odbornosti radiačnej, chemickej a biologickej ochrany jedinečnú príležitosť precvičiť si zručnosti a spôsobilosti pri práci s ostrými chemickými látkami, zladiť postupy pri ich detekcii s vojakmi z rôznych členských krajín NATO.

Cvičenie je obrovskou príležitosťou pre zahraničných účastníkov spoznať našu vlasť a zažiť našu kultúru. Tým, čo zotrvali i cez víkend, pripravil štáb cvičenia odporúčania na návštevu pamätihodností v Bratislave a v okolí Výcvikového a testovacieho centra v Zemianskych Kostoľanoch. V odporúčaniach bola uvedená história, základné informácie a GPS súradnice pamätihodností. Všetko samozrejme s dôrazom na dodržiavanie protipandemických opatrení.

Naši kolegovia z USA a Veľkej Británie počas víkendu navštívili Bratislavu a neďaleké kúpeľné mesto Bojnice. Boli očarení najmä Bojnickým zámkom a neďalekou zoologickou záhradou. Vyšli na vyhliadku "Čajka v oblakoch", ktorá sa týči nad mestom. Počas návštevy mesta Bojnice stretli mnoho miestnych obyvateľov a ako sami povedali: „Slováci sú veľmi milí a prijemní ľudia“. Nevynechali ani ochutnávku našej národnej a tradičnej kuchyne. Najviac im chutili bryndzové halušky.

Vyjadrili presvedčenie, že sa na Slovensko vrátia, no už spolu s rodinami, aby im ukázali krásy a zaujímavé miesta nášho krásneho Slovenska. Takémuto konštatovaniu sa riadiaci cvičenia plukovník Oliver Toderiška úprimne potešil.

foto1foto1foto1foto1foto2foto2foto2foto2foto3

Autor: PAO TOVY21 - Dátum: 24.09.2021
Čítanosť: 7117
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share