Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

7. ročník IDEB aj za účasti stredných škôl


7. ročník IDEB aj za účasti stredných škôl
V dňoch 16.-18. mája 2018 sa v priestoroch výstaviska INCHEBA konal už 7. ročník Medzinárodného veľtrhu obrannej a bezpečnostnej techniky IDEB. Tento veľtrh je významnou prehliadkou obranných a bezpečnostných technológií so silným medzinárodným vystavovateľským zastúpením a má v kalendári významných podujatí svoje nezastupiteľné miesto.
Pozvánku na veľtrh prijalo okrem iných návštevníkov aj 872 študentov z 10 Bratislavských stredných škôl spolu s viac ako 30 pedagógmi. Tí si počas návštevy veľtrhu mohli pozrieť nielen statickú ukážku techniky Ozbrojených síl Slovenskej republiky a jednotlivých vystavovateľov zo Slovenska a zahraničia, ale aj dynamickú ukážku vedenia bojovej operácie ozbrojenými silami. Pútavý program určený študentom bol doplnený o show program Čestnej stráže Ozbrojených síl Slovenskej republiky a besedu s českými armádnymi športovcami, čo si vyslúžilo veľký potlesk.
Okrem spomenutých statických a dynamických ukážok mali študenti možnosť priamo sa porozprávať s príslušníkmi ozbrojených síl o ich náplni práce, vojenských skúsenostiach či bezprostredne získať informácie z ich vlastného pôsobenia v zahraničných misiách. V stánku Personálneho úradu OS SR mohli študenti získať informácie o možnosti služby v ozbrojených silách, štúdiu na Akadémii ozbrojených síl a v neposlednom rade aj o projekte Dobrovoľnej vojenskej prípravy. Taktiež sa mohli priamo zaregistrovať ako uchádzači alebo k odberu aktuálnych informácií z prostredia ozbrojených síl. Príslušníci 4 regrutačných skupín živo diskutovali aj s pedagógmi a veľtrh sa tak stal príležitosťou pre rozvoj ďalšej spolupráce do budúcnosti.
Veľtrh svojim bohatým programom a výstavou najmodernejšej techniky zaujal väčšinu študentov, čo potvrdili nielen oni samotní, ale aj ich pedagógovia, ktorí navštívili IDEB po niekoľký krát. Podľa ich slov „je toto jedinečná príležitosť ako posilniť záujem mladej generácie o naše ozbrojené sily, ich históriu, súčasnosť, v čase, keď si už väčšina z nich pravdepodobne nikdy neoblečie vojenskú uniformu“.

7. ročník IDEB aj za účasti stredných škôl7. ročník IDEB aj za účasti stredných škôl7. ročník IDEB aj za účasti stredných škôl7. ročník IDEB aj za účasti stredných škôl

Autor: pu os sr - Dátum: 22.05.2018
Čítanosť: 6126
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share