Preskocit navigáciu

Zasadanie posádky Trenčín


Zasadanie posádky Trenčín

Druhé spoločné tohtoročné zasadanie vojenskej posádky Trenčín zorganizoval veliteľ posádky generálmajor Miroslav Kováč v pondelok 15. decembra 2008 v priestoroch kultúrneho a metodického centra Ozbrojených síl v Trenčíne.

Hlavnou témou stretnutia veliteľa posádky s hlavnými funkcionármi trenčianskej posádky bolo vyhodnotiť kalendárny rok 2008, zdôrazniť dôležité aktivity vykonané pod gesciou veliteľstva posádky Trenčín, medzi ktoré patrilo aj vykonanie simulovaného nácviku evakuácie jednotlivých častí Trenčína pri pretrhnutí hrádze vodnej stavby Liptovská Mara. Posádka zabezpečovala čestnou strážou a vojenskou hudbou v uplynulom roku kultúrno-spomienkové aktivity súvisiace s pietnymi aktmi kladenia vencov pri príležitostí štátnych sviatkov a výročí historických udalostí. Veliteľstvo v roku 2008 zabezpečovalo pravidelné vydávanie posádkového rozkazu a spracovalo aktualizovaný Plán obrany a ochrany posádky Trenčín. Za účelom zvyšovania fyzickej výkonnosti profesionálnych vojakov v meste Trenčín zorganizovalo v mesiaci jún športový deň veliteľa posádky. V druhej časti rokovania prijal zástupca veliteľa posádky plukovník gšt. Ján Burda závery z plnenia úloh a na základe získaných skúseností predstavil plán veliteľstva posádky Trenčín na rok 2009. Jednou z prvých aktivít posádky v novom roku bude organizácia Posádkového plesu Trenčín, ktorý sa uskutoční 9. januára 2009 v Kultúrnom a metodickom centre OS SR.

Spoločné rokovania vojenskej posádky Trenčín organizuje veliteľ posádky pravidelne v priebehu výcvikového roka niekoľko krát. V roku 2008 to boli dve porady funkcionárov posádkového veliteľstva a dve spoločné zasadnutia so všetkými funkcionármi vojenských útvarov a zariadení situovanými v meste Trenčín a v blízkom okolí.


Foto1Foto1Foto1Foto1Foto2Foto2Foto2Foto2

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 18.12.2008
Čítanosť: 55517
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share