Preskocit navigáciu

Brigádny generál Krištofovič odchádza z Trenčína


Brigádny generál Krištofovič odchádza z Trenčína

V stredu 28. septembra 2011 sa v Posádkovom klube Trenčín uskutočnil slávnostný nástup pri príležitosti odchodu brigádneho generála Juraja Krištofoviča z funkcie, ktorý od 1. októbra 2011 bude pôsobiť na pozícii Náčelníka štábu pre podporu operácií Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Vo funkcii ho nahradí brigádny generál Josef Pokorný.

Za účasti príslušníkov Veliteľstva síl výcviku a podpory, profesionálnych vojakov a zamestnancov a rovnako s účasťou veliteľov priamo podriadených útvarov a zariadení síl výcviku a podpory sa veliteľ síl generálmajor Peter Vojtek na slávnostnom nástupe rozlúčil s brigádnym generálom Jurajom Krištofovičom, ktorý pôsobil na funkcii zástupcu veliteľa síl výcviku a podpory od 2. septembra 2008. Generálmajor Vojtek po prečítaní personálnych rozkazov a krátkych priebehov kariéry poďakoval odchádzajúcemu generálovi. „Je to človek, ktorý spojil svoju vojenskú kariéru s logistikou, s podporou našich jednotiek doma a v zahraničí. Pracovalo sa mi s ním veľmi dobre, a bol platným členom a výraznou črtou celých síl,“ povedal veliteľ v krátkom príhovore a poprial generálovi Krištofovičovi do ďalšej kariéry veľa síl a neutíchajúci entuziazmus na novej pozícii.

„Ja sa nelúčim zostávam s vami a v mojom srdci všetci ostanete. Všetkým vám ďakujem za spoluprácu a prajem veľa sily do ďalšej práce, počas ktorej sa budeme stretávať,“ poďakoval brigádny generál Juraj Krištofovič odmenený veľkým aplauzom.

Následne s úvodným príhovorom vystúpil brigádny generál Josef Pokorný, ktorý od 1. októbra 2011 bude pôsobiť na pozícii Zástupcu veliteľa síl výcviku a podpory OS SR. Brigádny generál Pokorný sa narodil v roku 1960 v Moravskej Třebovej a v roku 1985 ukončil štúdium na Vysokej vojenskej škole technickej v Liptovskom Mikuláši. Svoju kariéru začal ako dôstojník pre nasadenie skupiny bojového riadenia batérie palebného oddielu, neskôr pôsobil ako náčelník štábu palebného oddielu a od roku 1994 zastával funkciu vedúceho staršieho dôstojníka špecialistu oddelenia analýz a informácií odboru brannej politiky a stratégie Sekcie brannej politiky a rozvoja armády MO SR. Neskôr pôsobil na pozícii náčelníka odboru požiadaviek a dlhodobého plánovania a v roku 2004 bol vyslaný na plnenie úloh mimo územia Slovenskej republiky vo veliteľstve NATO/EÚ v belgickom Monse. Od roku 2008 pôsobil ako zástupca náčelníka Štábu strategického plánovania a rozvoja spôsobilostí GŠ OS SR a neskôr po vymenovaní do vojenskej hodnosti brigádneho generála ako náčelník štábu.


Brigádny generál Krištofovič odchádza z Trenčína Brigádny generál Krištofovič odchádza z Trenčína Brigádny generál Krištofovič odchádza z Trenčína Brigádny generál Krištofovič odchádza z Trenčína Brigádny generál Krištofovič odchádza z Trenčína 2Brigádny generál Krištofovič odchádza z Trenčína 2Brigádny generál Krištofovič odchádza z Trenčína 2

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 29.09.2011
Čítanosť: 24097
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share