Preskocit navigáciu

Staráme sa, aby nebol medveď hladný


Staráme sa, aby nebol medveď hladný

K zdarnému priebehu cvičenia Vojenskej polície Black Bear 2011 nemalou mierou prispievajú aj príslušníci Síl výcviku a podpory, najmä však príslušníci Spoločnej logistickej podpornej skupiny a jej multifunkčného práporu. Na cvičenie bolo vyčlenené 1. hospodárske družstvo hospodárskej čaty, roty poľných služieb, aby zabezpečili stravovanie vojakov cvičiacich vo VVP Lešť. Na plnenie tejto úlohy používa kontajnerovú kuchyňu, ktorá pozostáva zo štyroch kontajnerov ISO 1C, a to sklad proviantného materiálu, prípravovňa, varňa a výdajňa jedla. Tieto 4 kontajnery sú umiestnené na 4 polovičných kontajneroch, ktoré slúžia ako zberače odpadovej vody. Elektrickú energiu pre kuchyňu dodáva 250 kW kontajnerová centrála, ktorá je poháňaná dieselovým agregátom TATRA. Na túto elektrickú sieť je napojený aj chladiaci a mraziaci kontajner, v ktorých sú uskladnené potraviny, ktoré podliehajú rýchlemu znehodnoteniu.

Družstvo pod velením rtn. Róberta TUMU je schopné pripraviť 3x do dňa teplú stravu pre 300 vojakov. O prípravu stravy sa stará VDr spolu s ďalšími 5-timi kuchármi. Ďalší príslušníci družstva (vodiči) pracujú ako zmenári a vypomáhajú kuchárom a starajú sa o poriadok a hygienu v kuchyni a jedálni.


Staráme sa aby nebol „medveď“ hladný1Staráme sa aby nebol „medveď“ hladný1Staráme sa aby nebol „medveď“ hladný1Staráme sa aby nebol „medveď“ hladný1Staráme sa aby nebol „medveď“ hladný2Staráme sa aby nebol „medveď“ hladný2Staráme sa aby nebol „medveď“ hladný2Staráme sa aby nebol „medveď“ hladný2

Autor: mjr. Ing. Štefan Zemanovič , Foto: mjr. Ing. Václav Nezmeškal - Dátum: 08.09.2011
Čítanosť: 16724
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share