Preskocit navigáciu

Generálmajor Vojtek prijal generálplukovníka v.v. Hrebíka


Generálmajor Vojtek prijal generálplukovníka v.v. Hrebíka

V stredu 27. júla 2011 prijal veliteľ trenčianskej posádky generálmajor Peter Vojtek v priestoroch Veliteľstva síl výcviku a podpory v Trenčíne bývalého 1. zástupcu náčelníka Generálneho štábu ČSĽA generálplukovníka v.v. Jozefa Hrebíka. Jednalo sa o priateľské stretnutie na generálskej úrovni s generálom, ktorý je po generálmajorovi v.v. Jánovi Samuelovi Strculovi druhým najstarších generálom žijúcim v posádke Trenčín.

Generálplukovník v.v. Jozef Hrebík sa narodil v roku 1928 Lukáčovciach a svoju vojenskú kariéru začal u delostrelectva. Po základných veliteľských funkciách čaty, batérie pôsobil ako veliteľ tankového práporu v 11. motostreleckom pluku v Klatovoch. Pôsobil v Martine ako zástupca náčelníka a neskôr ako náčelník štábu 10. tankového pluku. V hodnosti podplukovníka velil mikulovskému 5. motostreleckému pluku a po povýšení na plukovníka robil náčelníka štábu 3. motostreleckej divízie v Kroměříži. Vykonával funkciu náčelníka operačného oddelenia Operačnej správy Generálneho štábu ČSĽA a po vymenovaní prezidentom republiky do hodnosti generálmajora prevzal funkciu veliteľa 1. armády Západného vojenského okruhu v Příbrame. V roku 1982 bol ustanovený do funkcie veliteľa Východného vojenského okruhu v Trenčíne a v roku 1985 bol povýšený do hodnosti generálplukovníka. Do zálohy odchádzal z funkcie 1. zástupcu náčelníka Generálneho štábu ČSĽA v roku 1990. Žije v Trenčíne.


Vojtek prijal generálplukovníka v.v. Hrebíka 2Vojtek prijal generálplukovníka v.v. Hrebíka 2Vojtek prijal generálplukovníka v.v. Hrebíka 2

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: mjr. Štefan Zemanovič - Dátum: 28.07.2011
Čítanosť: 19869
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share