Preskocit navigáciu

Odborná časť zhromaždenia veliteľa


Odborná časť zhromaždenia veliteľa

Účastníci odbornej časti veliteľského zhromaždenia veliteľa síl generálmajora Miroslava Kováča vo štvrtok 14. februára 2008 v priestoroch veliteľstva rokovali najmä o úlohách vyplývajúcich z príspevku síl výcviku a podpory do deklarovaných jednotiek.

 

Zasadnutie za prítomnosti najvyšších predstaviteľov veliteľstva síl a účasti veliteľov piatich priamo podriadených veliteľstiev pokračovalo po spoločnej časti prednáškami odborných tém. Kľúčovou oblasťou rokovaní boli úlohy vyplývajúce z medzinárodných záväzkov Ozbrojených síl SR voči Severoatlantickej aliancii a Európskej únii. K otázkam aktivácie deklarovaných síl, naplnenia personálom a logistického zabezpečenia týchto jednotiek vystúpili odborní garanti. V závere diskutovali o návrhoch cieľov síl 2008 a o podmienkach zabezpečenia výcviku v silách výcviku a podpory.

 

Počas odbornej časti veliteľského zhromaždenia veliteľa síl k vyhodnoteniu výcvikového roka 2007 v dňoch 13. a 14. februára 2008 vykonali náčelníci odborov a samostatných oddelení veliteľstva síl rokovania po odbornej línii a rozpracovali tak hodnotenie veliteľa síl výcviku a podpory po jednotlivých oblastiach.


FotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotopriloha

Autor: sekretariát VSVaP - Dátum: 14.02.2008
Čítanosť: 18231
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share