Preskocit navigáciu

5 rokov súčasťou OS SR


5 rokov súčasťou OS SR

5 rokov pôsobenia síl výcviku a podpory v štruktúre Ozbrojených síl slovenskej republiky oslávili príslušníci veliteľstva v utorok 26. júna 2007 v Novom meste nad Váhom.

 

Slávnostné zhromaždenie symbolicky v priestoroch Spojovacieho veliteľstva v Novom Meste nad Váhom otvoril veliteľ síl generálmajor Ján Kačmár slovami: „Písal sa rok 2002 a prijatím zákona 321 z roku 2002 o ozbrojených silách Slovenskej republiky bol položený pevný základ existencie síl výcviku a podpory. V Novom Meste nad Váhom vznikalo v priamej podriadenosti Spojovacie veliteľstvo.“ Následne veliteľ v krátkosti zhodnotil prácu, ktorou sa sily prezentovali, vyzdvihol dôležitosť existencie Veliteľstva výcviku v Martine, ktoré pripravilo za posledných 5 rokov takmer 8700 vojakov pre Ozbrojené sily Slovenskej republiky. Bilancoval funkčnosť systému logistického zabezpečenia cestou Veliteľstva logistiky a príslušníkom Spojovacieho veliteľstva poďakoval za implementáciu nových komunikačných a informačných systémov zavedených do rezortu obrany. Veliteľovi posádky Bratislava poďakoval generálmajor Kačmár za profesionálnu prezentáciu na verejnosti vďaka vojenským hudbám a čestnej stráži Ozbrojených síl.

 

„V našich radoch stoja čerství a  perspektívni ľudia, vďační za skúsenosti od vás ostatných, odhodlaní vniesť do pracovného prostredia nové myšlienky a aplikovať nové procesy. Opieram sa práve o nich, pretože ich energia musí byť pevným základom do budúcnosti,“ povedal v závere svojho príhovoru generálmajor Kačmár a všetkým poďakoval za päťročnú prácu. Bývalým príslušníkom veliteľstva síl i pozvaným hosťom venoval pamätný list a spoločne si s nimi zasadol k sviatočnému stolu. Vystúpenie vojenského folklórneho súboru Jánošík so svojím novým programom sa stalo päťročnou pečaťou pre sily výcviku a podpory a za doterajšiu výbornú spoluprácu im veliteľ osobne udelil pamätný list i venoval kyticu kvetov.

 

Oslavy 5. výročia vzniku síl výcviku a podpory prebiehali v mesiaci jún aj v podriadenom Veliteľstve logistiky, Spojovacom veliteľstve či vo Veliteľstve výcviku v Martine.


FotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotopriloha

Autor: sekretariát VSVaP - Dátum: 26.06.2007
Čítanosť: 19088
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share