Preskocit navigáciu

Návšteva delegácie z Národnej gardy štátu Indiana


Návšteva delegácie z Národnej gardy štátu Indiana

24. júla 2024 privítal zástupca náčelníka štábu Veliteľstva vzdušných síl OS SR plukovník Adolf Daubner v zasadacej miestnosti veliteľstva delegáciu z Národnej gardy štátu Indiana (INNG) a Veľvyslanectva USA.

Hlavnou témou rokovania s delegáciou INNG pod vedením plukovníka Eduarda Castenadu bolo prediskutovanie možností budúcej spolupráce s dôrazom na proces implementácie  nových taktických lietadiel F-16.

Rokovania sa zúčastnili aj zástupcovia Veľvyslanectva USA na Slovensku Mark Ely a major Louis Fay a rovnako príslušníci velenia vzdušných síl.

Partnerstvo Národnej gardy Indiany a Slovenska je jedným z 25 európskych partnerstiev,  a jedným z 88 celosvetových partnerstiev, ktoré tvoria Program štátneho partnerstva amerického ministerstva obrany organizovaného prostredníctvom Národnej gardy Spojených štátov amerických. Od svojho vzniku v roku 1994 partnerstvo Indiany a Slovenska neustále rastie vo svojej ponuke, školiacich podujatiach a aj personálne.


Návšteva delegácie z Národnej gardy štátu IndianaNávšteva delegácie z Národnej gardy štátu IndianaNávšteva delegácie z Národnej gardy štátu IndianaNávšteva delegácie z Národnej gardy štátu IndianaNávšteva delegácie z Národnej gardy štátu Indiana

Autor: vvzs , Foto: vvzs - Dátum: 24.07.2024
Čítanosť: 2796
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share