POCTA HRDINOM DUKLY


POCTA HRDINOM DUKLY

     Dňa 19.6.2024 v rámci spoločensko – vedného semináru sme si pripomenuli odvahu a obetu našich hrdinov na pietnom mieste pri Pamätníku československého armádneho zboru na Dukle, ktorí bojovali v Karpatsko – duklianskej operácii.
     Vojenské zdravotníctvo sa s hlbokou úctou a vďakou poklonilo pamiatke tých, ktorí v týchto náročných bojoch položili svoje životy za slobodu našej krajiny.
     Karpatsko – duklianska operácia sa odohrala na jeseň roku 1944, bola jednou z najťažších a najkrvavejších bitiek druhej svetovej vojny. Táto operácia, súčasť širšej Východokarpatskej operácie, si vyžiadala mnoho životov, ale bola kľúčová pre oslobodenie našej krajiny od nacistickej okupácie.
    Nezabúdajme na hrdinstvo našich predkov, ktorí obetovali všetko pre našu slobodu. Ich odvaha a odhodlanie sú pre nás stálym zdrojom inšpirácie a pripomienkou, aké dôležité je vážiť si slobodu a mier. Ako vojenskí zdravotníci, ktorí dnes chránia zdravie a životy našich vojakov, si uvedomujeme hodnotu ich obetí a sme odhodlaní pokračovať v ich odkaze.
   Pri tejto príležitosti si ešte raz pripomíname, že sloboda a mier, ktoré dnes máme, nie sú samozrejmosťou, ale výsledkom nesmiernych obetí a hrdinstva minulých generácií. Nech ich pamiatka zostane navždy živá v našich srdciach.


POCTA HRDINOM DUKLYPOCTA HRDINOM DUKLYPOCTA HRDINOM DUKLYPOCTA HRDINOM DUKLY

Autor: nrtm. Boris Belák , Foto: nrtm. Boris Belák - Dátum: 10.07.2024
Čítanosť: 138
Verzia pre tlač

Skočiť na menu