Preskocit navigáciu

Spomienka na padlých rumunských vojakov


Spomienka na padlých rumunských vojakov

V piatok 21. februára sa v obci Senohrad a  v priestoroch Centra výcviku Lešť pri pamätníku rumunskej armády uskutočnili pietne spomienky na pamiatku padlých rumunských vojakov, ktorí spolu s vojakmi Červenej armády a československými jednotkami oslobodili naše územie.

Pamiatku padlých rumunských vojakov si za rezort obrany uctili generálny tajomník služobného úradu MO SR Ján Hoľko, náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generál Daniel Zmeko. Hold padlým vojakom prišli vzdať aj rumunský pridelenec obrany plukovník Iulian Soare, predstavitelia vojenského diplomatického zboru, predstavitelia CV Lešť ako aj predstavitelia okolitých obcí.

Po kladení vencov pri pamätníku rumunskej armády v Centre výcviku Lešť sa účastníci pietnej spomienky presunuli k budove múzea CV Lešť, kde na priečelí budovy bola odhalená pamätná tabuľa genmjr. in memoriam Alexandra Kordu.

Dôstojnosť pietnej spomienky zvýraznili príslušníci Čestnej stráže OS SR pod velením rotného Zahorčáka a príslušníci Vojenskej hudby Banská Bystrica pod taktovkou kapitána Jána Goliaša.


Spomienka na padlých rumunských vojakovSpomienka na padlých rumunských vojakovSpomienka na padlých rumunských vojakovSpomienka na padlých rumunských vojakovSpomienka na padlých rumunských vojakovSpomienka na padlých rumunských vojakovSpomienka na padlých rumunských vojakovSpomienka na padlých rumunských vojakovSpomienka na padlých rumunských vojakovSpomienka na padlých rumunských vojakovSpomienka na padlých rumunských vojakovSpomienka na padlých rumunských vojakovSpomienka na padlých rumunských vojakovSpomienka na padlých rumunských vojakovSpomienka na padlých rumunských vojakovSpomienka na padlých rumunských vojakov

Autor: rtm. Mgr. Štefan GAZDAGH , Foto: rtm. Mgr. Štefan GAZDAGH - Dátum: 21.02.2020
Čítanosť: 4908
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share