Preskocit navigáciu

Slávnostný ceremoniál SOV pri príležitosti 80. výročia SNP a Dňa Ústavy SR


Slávnostný ceremoniál SOV pri príležitosti 80. výročia SNP a Dňa Ústavy SR

Príslušníci SOV OS SR si 2. septembra 2024 slávnostným ceremoniálom pripomenuli dve významné udalosti našich moderných dejín. Vyhlásením rozkazu prezidenta SR k 80. výročiu Slovenského národného povstania si uctili hrdinstvo a odvahu tých, ktorí bojovali proti nacizmu a fašizmu za slobodu Slovenska, rovnako aj 32 rokov základného zákona štátu, Ústavy SR.

Po vyhlásení rozkazov veliteľ SOV, generálmajor Ing. Martin MICHALKO, vo svojom príhovore zdôraznil,  aké dôležité je pripomínať si významné momenty našej histórie a dôležitosť zachovania pamäti na udalosti, ktoré formovali našu národnú identitu a slobodu. SNP nebolo len ozbrojeným vystúpením proti fašizmu a ich prisluhovačom, ale aj prejavom túžby obyvateľov po slobode a spravodlivosti, ktoré sú základnými piliermi demokratického štátu. 

Súčasťou ceremoniálu bolo aj vyhlásenie rozkazov k udeleniu vojenských medailí a mimoriadnych ocenení pre PrV a zamestnancov SOV, ktorí svojou kvalitnou prácou a profesionálnym prístupom prispeli k úspešnému splneniu stanovených úloh. 

V závere ceremoniálu bol vyhlásený personálny rozkaz o povýšení PrV do vyššej vojenskej hodnosti. Tento akt symbolicky zavŕšil celý ceremoniál a zároveň zdôraznil význam nevyhnutnosti neustáleho rozvoja a vzdelávania príslušníkov OS SR v ich profesionálnej kariére.


foto1foto1foto1foto1

Autor: SOV , Foto: SOV - Dátum: 06.09.2024
Čítanosť: 228
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share