Preskocit navigáciu

Študenti VVŠK na silách výcviku a podpory


Študenti VVŠK na silách výcviku a podpory
Príslušníci vyššieho veliteľsko-štábneho kurzu navštívili v utorok 9. marca 2010 veliteľstvo síl výcviku a podpory v Trenčíne.

Účelom študijnej cesty profesionálnych vojakov v hodnosti majora a podplukovníka, ktorí v tomto období pracujú na vyššom vojenskom vzdelávaní, bolo zoznámenie sa so štruktúrou, poslaním a s hlavnými úlohami síl výcviku a podpory, ich veliteľstva ako i priamo podriadených útvarov. V prednáškach, zabezpečovaných Odborom rozvoja spôsobilostí a požiadaviek, sa dozvedeli aj o možnostiach útvarov a jednotiek bojovej podpory a bojového zabezpečenia ako aj o bojovej podpore v operáciách. V závere zamestnania im boli prezentované trendy vývoja vojenskej techniky v rámci podriadených útvarov Síl výcviku a podpory Ozbrojených síl Slovenskej republiky.

Návšteva príslušníkov vyššieho veliteľsko-štábneho kurzu na veliteľstve síl výcviku a podpory tvorí iba jednu z mnohých zastavení v študijnom procese vyšších dôstojníkov, ktorí sú vysielaní do Akadémie ozbrojených síl na Centrum ďalšieho vzdelávania za účelom získania odborných predpokladov na hodnosť podplukovníka a plukovníka.

Študenti VVŠK na silách výcviku a podporyŠtudenti VVŠK na silách výcviku a podporyŠtudenti VVŠK na silách výcviku a podpory

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 10.03.2010
Čítanosť: 17480
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share