Preskocit navigáciu

Návšteva veliaceho poddôstojníka NG Indiana CSM Gordon na Slovensku


Návšteva veliaceho poddôstojníka NG Indiana CSM Gordon na Slovensku

V utorok 31. júla 2018 na pozvanie hlavného poddôstojníka OS SR štábneho nadrotmajstra Vladimíra Beluša pricestoval na Slovensko veliaci poddôstojník Národnej Gardy štátu Indiana (INNG) CSM James R. Gordon s delegáciou.
Cieľom návštevy, ktorá bude trvať do 5.augusta 2018, je vyhodnotenie doterajšej vzájomnej spolupráce medzi NG Indiana a OS SR a ďalšie možnosti v oblasti spoločného výcviku a vzdelávania mužstva a poddôstojníkov a prípravy personálu na novo zavádzanú výzbroj do OS SR, vrtuľníky UH-60M, v roku 2019.
Po privítaní hlavným poddôstojníkom ozbrojených síl SR štábnym nadrotmajstrom Vladimírom Belušom, CSM Gordona osobne prijal náčelník Generálneho štábu generálporučík Daniel Zmeko.
Počas stretnutia, za účasti štábneho nadrotmajstra Beluša, vyhodnotili doterajšiu spoluprácu v rámci poddôstojníckych zborov oboch krajín. Súčasťou rokovania boli aj otázky spolupráce v budúcnosti, kde poukázal na nové výzvy v súvislosti s modernizáciou ozbrojených síl a spoločnými výcvikovými aktivitami, ktoré tento rok vyvrcholia cvičením Slovenský štít 2018.
NGŠ OS SR ocenil iniciatívu hlavného poddôstojníka OS SR v oblasti vykonávania spoločných kurzov v rámci dlhoročnej spolupráce s NG Indiana. Príkladom je Kurz operačného plánovania pre poddôstojníkov (Battle Staff NCO Course).
Na záver obaja predstavitelia skonštatovali vysokú úroveň vzájomnej spolupráce, nielen v rámci poddôstojníckych zborov, ale celých ozbrojených síl oboch krajín s dôrazom na jej ďalší rozvoj v budúcnosti.


Návšteva veliaceho poddôstojníka NG Indiana CSM Gordon na SlovenskuNávšteva veliaceho poddôstojníka NG Indiana CSM Gordon na SlovenskuNávšteva veliaceho poddôstojníka NG Indiana CSM Gordon na Slovensku

Autor: nrtm. Michal KUCAJ , Foto: OOd NGŠ - Dátum: 31.07.2018
Čítanosť: 5929
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share