Preskocit navigáciu

Spomienka na tragicky zahynutých 21 dôstojníkov v Lome nad Rimavicou


Spomienka na tragicky zahynutých 21 dôstojníkov v Lome nad Rimavicou
Na sviatok sv. Cyrila a Metoda sa dňa 5. júla 2012 v Lome nad Rimavicou, časť Poľanská konala pietna spomienka pri príležitosti 1. výročia odhalenia pamätníka, posviacky kríža a 56. výročia leteckej tragédie.
 
Za účasti jednotky Čestnej stráže OS SR Bratislava a Vojenskej hudby OS SR Bratislava, ktorí zabezpečili a vykonali položenie vencov k pamätníku obetí tragédie a hudobný sprievod sa k prítomným prihovoril  2. zástupca náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generálporučík Ing. Jaroslav Vývlek, podpredseda BBSK Pavel Belko a starosta obce Vladimír Vetrák.
 
Letecká nehoda sa stala 3. júla 1956, keď vojenské lietadlo D-47 americkej výroby neďaleko obce vletelo do silnej búrky, ktorá poškodila najmä krídla a výškové kormidlo, stálo sa neovládateľné a zrútilo sa. Pri tejto tragédii zahynulo 21 dôstojníkov československej armády.

Spomienka na tragicky zahynutých 21 dôstojníkov v Lome nad RimavicouSpomienka na tragicky zahynutých 21 dôstojníkov v Lome nad RimavicouSpomienka na tragicky zahynutých 21 dôstojníkov v Lome nad RimavicouSpomienka na tragicky zahynutých 21 dôstojníkov v Lome nad RimavicouSpomienka na tragicky zahynutých 21 dôstojníkov v Lome nad RimavicouSpomienka na tragicky zahynutých 21 dôstojníkov v Lome nad RimavicouSpomienka na tragicky zahynutých 21 dôstojníkov v Lome nad RimavicouSpomienka na tragicky zahynutých 21 dôstojníkov v Lome nad RimavicouSpomienka na tragicky zahynutých 21 dôstojníkov v Lome nad Rimavicou

Autor: Daniel RAKYTA, kpt. Dr. Richard SPIŠÁK , Foto: Ing. Milan KOVÁČIK - Dátum: 06.07.2012
Čítanosť: 10348
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share