Preskocit navigáciu

Vojenskí policajti strieľali z áut


Vojenskí policajti strieľali z áut

Príslušníci Útvaru Vojenskej polície Banská Bystrica dňa 11. apríla 2012 v súlade s mesačným plánom absolvovali zamestnanie v streleckej príprave z ručných zbraní.

Riadiaci strelieb npor. Juraj Antol – náčelník Skupiny pre riešenie krízových situácií, vykonal s kolegami z útvaru „klasické“ cvičenie z Pi CZ 75 D COMPACT (streľba na pevný cieľ vo dne). Po úspešnom absolvovaní prvej časti, riadiaci streľby vykonal nácvik techniky streľby zo služobného motorového vozidla. Vzhľadom na veľmi špecifické podmienky tohto druhu streľby (nestabilná poloha strelca sediaceho vo vozidle, nerovnosť vozovky, vyhodnotenie možného zásahu nezúčastnených osôb a pod.) využili riadiaci strelieb a jeho riadiaci jednotlivých úsekov nrtm. Soroka, rtm. Tršo a rtn. Porubský už získané poznatky a skúsenosti z nedávno ukončeného náročného výcviku Ochrana VIP (very important person) + HTP (hight threat person) v Centre výcviku a kynológie Vlkanová-Hronsek. Získané skúsenosti z výcviku sa aj takýmto spôsobom snažia odovzdať ostatným príslušníkom útvaru.

Príslušníci útvaru ocenili spestrenie strelieb aktívnym prístupom k jednotlivý cvičeniam.


Vojenskí policajti strieľali z áutVojenskí policajti strieľali z áutVojenskí policajti strieľali z áutVojenskí policajti strieľali z áut

Autor: VP , Foto: VP - Dátum: 16.04.2012
Čítanosť: 20250
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share