Preskocit navigáciu

Spomienka na obete leteckého nešťastia


Spomienka na obete leteckého nešťastia
Civilná a vojenská verejnosť i tento rok prišla vzdať hold zomrelým vojakom, ktorí zahynuli počas leteckého nešťastia vojenského špeciálu AN -24. Medzi prítomnými nechýbal ani veliteľ pozemných síl generálmajor Ján Salaganič, ktorý v sprievode  veliteľa 2. mechanizovanej brigády plukovníka gšt. Karola Navrátila a príslušníkov zmiešaného práporu Trebišov, vyjadrili zosnulým svoju hlbokú úctu.
 
Krátkou spomienkou a položením vencov pri Pamätníku obetiam leteckého nešťastia pri maďarskej obci Hejce, si veliteľ pozemných síl uctil pamiatku 42 profesionálnych vojakov. Tragická udalosť sa stala 19. januára 2006, počas návratu vojakov z mierovej misie KFOR v  Kosove.
 
Po skončení pietnej spomienky sa generálmajor Ján Salaganič zúčastnil medzinárodného pietneho aktu, ktorý sa konal pri pamätníku v obci Hejce za účasti popredných štátnych a vojenských predstaviteľov Slovenska a Maďarska.
 

Spomienka na obete leteckého nešťastiaSpomienka na obete leteckého nešťastiaSpomienka na obete leteckého nešťastiaSpomienka na obete leteckého nešťastiaSpomienka na obete leteckého nešťastiaSpomienka na obete leteckého nešťastiaSpomienka na obete leteckého nešťastiaSpomienka na obete leteckého nešťastiaSpomienka na obete leteckého nešťastiaSpomienka na obete leteckého nešťastiaSpomienka na obete leteckého nešťastiaSpomienka na obete leteckého nešťastia

Autor: Sekretariát Vel PS , Foto: Sekretariát Vel PS - Dátum: 19.01.2012
Čítanosť: 9142
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share