Preskocit navigáciu

Zasadanie vojenskej posádky Trenčín na veliteľstve síl


Zasadanie vojenskej posádky Trenčín na veliteľstve síl

Vo štvrtok 23. júna 2011 zvolal veliteľ trenčianskej posádky generálmajor Peter Vojtek funkcionárov posádky na zasadanie, ktoré sa uskutočnilo na Veliteľstve síl výcviku a podpory OS SR v Trenčíne.

Zasadanie otvoril úvodným slovom veliteľ síl výcviku a podpory generálmajor Vojtek a privítal okrem správkyne posádky podplukovníčky Bezákovej a dôstojníka posádky kapitána Vaška aj náčelníka zdravotnej služby MUDr. Masaryka, veterinárneho lekára MVDr. Vaľu, náčelníka spojovacej služby majora Husára, náčelníka RCHBO posádky kapitána Sobeka, náčelníka ochrany pred požiarmi Ing. Baluchu, príslušníka vojenskej polície majora Vozára a riaditeľa Ústrednej vojenskej správy Trenčín Ing. Palka.

Zasadanie otvorila podplukovníčka Bezáková predstavením systému vyrozumenia v posádke Trenčín v prípade vzniku krízovej situácie a doktor Masaryk zhodnotil hygienicko-epidemiologickú situáciu v posádke Trenčín a zvýraznil nutnosť dodržiavať preventívne opatrenia na predchádzanie chorobám. Na jeho prednášku nadviazal aj veterinárny lekár Vaľa, ktorý hovoril o výskyte chorôb prenosných na človeka. Stav zabezpečenia spojenia v čase bezpečnosti i v čase krízovej situácie v trenčianskej posádke zhodnotil major Husár a s prehľadom hlavných zdrojov RCHBO ohrozenia či perimetrov ohrozenia v prípade úniku nebezpečných látok vystúpil kapitán Sobek, ktorý v závere zvýraznil aj spôsoby ochrany jednotlivcov pri haváriách. Plán ochrany posádky pred požiarmi a informácia o bezpečnostnej situácii v posádke Trenčín odzneli v závere rokovania.


Zasadanie vojenskej posádky Trenčín na veliteľstve síl 2Zasadanie vojenskej posádky Trenčín na veliteľstve síl 2

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 24.06.2011
Čítanosť: 17088
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share