Preskocit navigáciu

Škola šmyku


Škola šmyku Dňa 16. mája 2011 sa stretlo 57 vojenských policajtov zo Slovenska v Orechovej - Potôni na „ŠKOLE ŠMYKU“. Za účelom zlepšenia spolupráce medzi Vojenskou políciou a inými medzirezortnými bezpečnostnými zložkami bol na tento deň prizvaný dokopy tucet kolegov z Policajného zboru Banská Bystrica, Hasičského záchranného zboru Banská Bystrica a Zbor väzenskej a justičnej stráže Banská Bystrica..

Pod vedením kpt. Mgr. Petra Puskajlera z Centra výcviku a kynológie Vojenskej polície Vlkanová- Hronsek bol pripravený už spomínaný výcvik. Počas dňa sa jazdilo na špeciálne upravených plochách, ktoré simulujú mokrú vozovku alebo poľadovicu.
Opakovanie je matkou múdrosti a preto činnosť na cvičisku, každý pohyb volantom, pridanie plynu či brzdenie, reakčný čas a správnosť úkonov, to všetko je veľmi dôležité.
Základným zmyslom tohto výcviku je - jazdiť bezpečne, predvídať a zvládnuť šmyk. To je to najdôležitejšie! Výsledkom toho všetkého je, aby vodiči predvídavosťou možno aj zachraňovali životy, minimalizovať materiálne škody a zvládali situácie na cestách.

Ako sa hovorí „je omnoho lepšie vyskúšať si správanie sa vozidla v extrémnych podmienkach, pri rôznych rýchlostiach a v rôznych situáciách, ako o tom sto krát počuť“.
Všetci zúčastnení si tento dril veľmi pochvaľovali. Ako sa mnohí vyjadrili: „Jazdiť s väčším pocitom istoty a dokázať ovládať svoje či už služobné alebo súkromné vozidlo v sťažených klimatických podmienkach a v krízových situáciách, je veľmi prospešné.“

Škola šmykuŠkola šmykuŠkola šmykuŠkola šmykuŠkola šmykuŠkola šmykuŠkola šmykuŠkola šmykuŠkola šmyku

Autor: rtn. Adriana Novotná , Foto: rtn. Adriana Novotná - Dátum: 31.05.2011
Čítanosť: 23339
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share