Preskocit navigáciu

Nemecký generál Breuer pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenska


Nemecký generál Breuer pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenska

Na základe pozvania náčelníka Generálneho štábu ozbrojených síl Slovenskej republiky dnes pricestoval na návštevu Slovenska veliteľ nemeckých ozbrojených síl generál Carsten Breuer.

Počas dvojdňovej návštevy Slovenskej republiky generál Breuer a generál Daniel Zmeko s delegáciami prerokujú otázky vzájomnej vojenskej spolupráce, výcviku a obranných plánov pre východné krídlo Aliancie z pohľadu oboch krajín. Druhý deň návštevy bude venovaný stretnutiu s nemeckými vojakmi mnohonárodnej bojovej skupiny NATO na Slovensku, ako aj prehliadke priestorov a výcvikových zariadení Centra výcviku Lešť.

V rámci mnohonárodnej bojovej skupiny na Lešti aktuálne pôsobí nemecká mechanizovaná rota na vozidlách Puma. V predchádzajúcich mesiacoch sa nemeckí tankisti na tankoch Leopard 2 podieľali na príprave slovenských tankistov a po vypuknutí vojny na Ukrajine nemecké ozbrojené sily poskytovali batérie systému PVO Patriot na ochranu slovenského vzdušného priestoru. V súčasnosti sa na jeho ochrane podieľajú spolu s českými, poľskými a maďarskými kolegami letmi lietadiel Eurofighter z nemeckých leteckých základní.


Nemecký generál Breuer pricestoval na oficiálnu návštevu SlovenskaNemecký generál Breuer pricestoval na oficiálnu návštevu SlovenskaNemecký generál Breuer pricestoval na oficiálnu návštevu SlovenskaNemecký generál Breuer pricestoval na oficiálnu návštevu SlovenskaNemecký generál Breuer pricestoval na oficiálnu návštevu SlovenskaNemecký generál Breuer pricestoval na návštevu Slovenska

Autor: OS SR , Foto: OS SR - Dátum: 06.02.2024
Čítanosť: 1844
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share