Preskocit navigáciu

2. ročník Memoriálu Vladimíra Kollára v cezpoľnom behu


2. ročník Memoriálu Vladimíra Kollára  v cezpoľnom behu
Bývalý príslušník zvolenskej brigády rotmajster Vladimír Kollár pred tromi rokmi podľahol zákernej chorobe. Veliaci poddôstojník veliteľskej čaty práporu rádiolokačného prieskumu vtedajšej Brigády riadenia vzdušných operácií Vzdušných síl OS SR po sebe zanechal milujúcu manželku Slávku a dcérky Karinku a Nikolku. 

Na pamiatku nášho kolegu a kamaráta aj tento rok usporiadali príslušníci 2. brigády vzdušných síl vo Zvolene Memoriál rotmajstra Vladimíra Kollára v cezpoľnom behu. Pred samotným zahájením sa vo štvrtok, 31. augusta uskutočnila pietna spomienka na cintoríne v Žiari nad Hronom. Na štart trate dlhej 3800 m, ktorá je symbolickým odkazom k nedožitým 38 rokom nášho kolegu sa tento rok postavilo celkovo 53 bežcov z 2.brigády vzdušných síl Zvolen, 81. krídla Sliač, 11. brigády vzdušných síl Nitra, Veliteľstva vzdušných síl, ale aj z radov širokej verejnosti. 

Víťazom sa stal príslušník 81. krídla Sliač Mário Košút s časom 13 minút a 9 sekúnd, na druhom mieste s časom 14 minút a 21 sekúnd sa umiestnil príslušník Operačného centra 2.brigády vzdušných síl Zvolen Tomáš Rozložný a na treťom mieste s časom 14 minút a 56 sekúnd finišoval Vincenzo Frualdo príslušník talianskych ozbrojených síl. Medzi ženami sa na prvom mieste umiestnila Jana Martinská z 81. krídla Sliač, na druhom mieste sa umiestnila Veronika Pančíková, príslušníčka 81. krídla Sliač a tretiu pozíciu obsadila Slávka Bieliková.

No nielen to. Vojaci z 2. brigády vzdušných síl v spolupráci s Vojenskou podpornou nadáciou usporiadali pre pozostalú rodinu rotmajstra Vladimíra Kollára dobrovoľnú finančnú zbierku, počas ktorej sa podarilo vyzbierať 1700 eur. V mene rodiny a 2. brigády vzdušných síl Zvolen ďakujeme za ochotu a snahu pomôcť.

2. ročník Memoriálu Vladimíra Kollára  v cezpoľnom behu2. ročník Memoriálu Vladimíra Kollára  v cezpoľnom behu2. ročník Memoriálu Vladimíra Kollára  v cezpoľnom behu2. ročník Memoriálu Vladimíra Kollára  v cezpoľnom behu2. ročník Memoriálu Vladimíra Kollára  v cezpoľnom behu2. ročník Memoriálu Vladimíra Kollára  v cezpoľnom behu2. ročník Memoriálu Vladimíra Kollára  v cezpoľnom behu2. ročník Memoriálu Vladimíra Kollára  v cezpoľnom behu2. ročník Memoriálu Vladimíra Kollára  v cezpoľnom behu2. ročník Memoriálu Vladimíra Kollára  v cezpoľnom behu

Autor: 2.bVzS , Foto: 2.bVzS - Dátum: 31.08.2023
Čítanosť: 1092
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share