Preskocit navigáciu

Ukončenie Poddôstojníckeho kurzu OR-5 v ZaVaMD


Ukončenie Poddôstojníckeho kurzu OR-5 v ZaVaMD
Slávnostné vyradenie frekventantov Poddôstojníckeho kurzu OR-5 sa uskutočnilo dňa 4. mája 2018 v Základni výcviku a mobilizačného doplňovania v Martine.            
Do kurzu dňa 8. apríla 2018 nastúpilo 50 profesionálnych vojakov z útvarov OS SR. Úspešne absolvovali  náročné etapy výcviku, či už v príprave na učebniach, ale aj v posádkovom cvičisku Sučany. Počas praktického vodcovstva v dňoch 30. 4., 2. - 3. 5. 2018 v posádkovom cvičisku Sučany boli frekventanti kurzu preskúšaní z vedenia a riadenia tímu a družstva, zručností a návykov nadobudnutých v priebehu kurzu s využitím teoretických poznatkov v praxi. Ďalej boli frekventanti kurzu preverení z oblasti Vojenského vodcovstva, Metodiky vedenia výcviku a Komunikačných schopností.
Cieľom kurzu bolo pripraviť kvalifikovaného PrV v hodnosti desiatnik, ktorý bol určený na povýšenie do prvej poddôstojníckej hodnosti čatár. Výcvik bol založený na filozofii „rozhodnúť sa“ a „rozhodnúť sa správne“. To sa aj podarilo „splniť“ pod vedením staršieho inštruktora nadrotmajstra Róberta Cebuľu, inštruktorov rotmajstra Stanislava Karaffu, rotmajstra Milana Kučeríka, rotmajstra Jozefa Baričiaka, rotmajstra Ladislava Plavca a rotného Tomáša Novodomca.
Najlepším absolventom Poddôstojníckeho kurzu OR-5 v termíne 8. apríla – 4. mája 2018 sa stal desiatnik Marián Kučera, príslušník 13. mechanizovaného práporu Levice.
 
„BLAHOŽELÁME!“

fotofotofoto

Autor: PA ZaVaMD , Foto: PA ZaVaMD - Dátum: 18.05.2018
Čítanosť: 3870
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share