Preskocit navigáciu

Prvá vojenská rada NGŠ pod novým velením


Prvá vojenská rada NGŠ pod novým velením

V piatok 11. mája, generálporučík Daniel Zmeko viedol svoju prvú vojenskú radu v pozícii náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl SR.

Medzi hlavné body rokovania patril doklad prípravy jednotiek nasadených do predsunutej prítomnosti NATO v Pobaltí. Počas rokovania generál Zmeko vydal jednoznačné pokyny na skvalitnenie plnenia úloh zabezpečenia vyslania vojakov. „Považujem za mimoriadne potrebné vykonať všetky nám dosiahnuteľné kroky, aby naši vojaci odchádzali na pôsobenie v zahraničí nie len s najlepším dosiahnuteľným vybavením, ale aj so všetkým čo vojaci potrebujú na svoj každodenný život, tak aby sme boli schopní zabezpečiť velenie a riadenie jednotlivých zložiek tohto účelového zoskupenia,“ uviedol generálporučík Zmeko.
Veliteľ pozemných síl zoznámil náčelníka generálneho štábu so stavom prípravy práporového taktického cvičenia mechanizovanej práporovej skupiny, ktoré v najbližšom čase prebehne vo výcvikovom priestore Centra výcviku Lešte a vyvrcholí certifikáciou deklarovanej práporovej skupiny. Generálporučík Zmeko vyjadril spokojnosť so stavom skupiny, ktorej výcvik si osobne navštívi na mieste počas jej priebehu. „Osobný kontakt s cvičiacimi vojskami je pre mňa kľúčový,“ povedal generálporučík Zmeko.
Ďalším významným bodom rokovania bolo schválenie koncepcie výcviku ozbrojených síl a informácie o stave návrhu Celkových početných stavov OS SR.



Autor: OOd NGŠ , Foto: archív - Dátum: 14.05.2018
Čítanosť: 7286
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share