Preskocit navigáciu

Návšteva predsedu vlády Českej republiky v Bratislave


Návšteva predsedu vlády Českej republiky v Bratislave V piatok 5. januára pricestoval do Bratislavy na oficiálnu návštevu Slovenskej republiky predseda vlády Českej republiky Andrej Babiš s delegáciou.

Na nádvorí Úradu vlády SR vzdali českému premiérovi vojenské pocty príslušníci Čestnej stráže Ozbrojených síl SR pod velením majora Jána Poláka. Štátne hymny Českej a Slovenskej republiky odzneli v podaní príslušníkov Vojenskej hudby Banská Bystrica pod taktovkou dirigenta kapitána Jána Goliaša.

Slovenský a český premiéry si uctili pamiatku T. G. Masaryka a M. R. Štefánika, ktorí boli kľúčovými osobnosťami pri založení ČSR. Stráž pri ich sochách a položenie vencov zabezpečili príslušníci Čestnej stráže OS SR, ktorí sa podieľali aj na zabezpečení špaliera pre českú ministerku obrany pred hlavnou budovou MO SR.

Jednotky Veliteľstva posádky Bratislava tak opäť zabezpečili slávnostný vojenský ceremoniál pre zahraničnú návštevu.

 


Návšteva predseda vlády Českej republiky v BratislaveNávšteva predseda vlády Českej republiky v BratislaveNávšteva predseda vlády Českej republiky v BratislaveNávšteva predseda vlády Českej republiky v BratislaveNávšteva predseda vlády Českej republiky v BratislaveNávšteva predseda vlády Českej republiky v BratislaveNávšteva predseda vlády Českej republiky v BratislaveNávšteva predseda vlády Českej republiky v BratislaveNávšteva predseda vlády Českej republiky v BratislaveNávšteva predseda vlády Českej republiky v BratislaveNávšteva predseda vlády Českej republiky v Bratislave

Autor: kpt. Ing. Jiří VRCHOVECKÝ , Foto: kpt. Ing. Jiří VRCHOVECKÝ, rtm. Mgr. Štefan GAZDAGH - Dátum: 05.01.2018
Čítanosť: 4497
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share