Preskocit navigáciu

Druhý ročník charitatívnej zbierky


Druhý ročník charitatívnej zbierky Aj v roku 2017 príslušníci 1. roty Čestnej stráže OS SR pokračovali v zbierke pod krédom "Kolektív spraví viac ako jednotlivec". Po minulom ročníku sa k nim pridalo aj pár kolegov zo zabezpečovacej čaty. Po spoločnom rozhodovaní sa rozhodli, že vyzbierané peniaze venujú mladej mamičke Andrei GAŠPAROVEJ z Rožňavy. Tá trpí vážnou diagnózou – sklerózou multiplex. Podozrenie na ochorenie sa u nej prejavilo v 14 rokoch, ale choroba sa naplno prejavila až po pôrode dcérky Lianky, ktorá má 3 roky. V júny 2015 bola žiaľ pani Andrei diagnóza potvrdená. Následne na to začala liečba I. línie, ktorá nezabrala. Pokračovala druhá liečba, ktorá bohužiaľ taktiež nezaberá, nakoľko sa údajne začalo s liečbou neskoro.

Počas nedávnej služobnej cesty do obce Tokajík 23.11.2017 sa naskytla príležitosť navštíviť mladú rodinku. Malá skupina príslušníkov 1. roty ČS OS SR mala možnosť osobne odovzdať symbolický šek a stráviť prijemní chvíle v ich spoločnosti v priateľskej rodinnej atmosfére. Nezabudli ani na malú princeznú Lianku, ktorú obdarili symbolickým darčekom, za čo mali možnosť vypočuť si peknú básničku.

Pri lúčení boli všetci dojatí, keď pani Andrea úprimne a srdečne poďakovala všetkým, ktorí sa na zbierke podieľali. Ostáva nám iba veriť, že jej darček pomôže a aspoň trošku zlepší jej neľahký životný osud.


Druhý ročník charitatívnej zbierky

Autor: VePBA , Foto: rtm. Mgr. Štefan GAZDAGH - Dátum: 24.11.2017
Čítanosť: 2920
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share