Preskocit navigáciu

Rozlúčili sme sa s generálmajorom Juricom


Rozlúčili sme sa s generálmajorom Juricom V Prahe na Cintoríne Olšany sa v piatok 10. februára konala posledná rozlúčka s prvým veliteľom Veliteľstva posádky Bratislava. Generálmajor v. v. Ing. Rudolf Jurica zomrel 5. februára 2017 vo veku nedožitých 77 rokov v Prahe, kde žil aj so svojou manželkou po ukončení aktívnej služby v Ozbrojených silách. Počas svojej 42-ročnej kariéry zastával rôzne funkcie v Československej ľudovej armáde. Kariéru ukončil ako prvý veliteľ Posádkového veliteľstva v Bratislave v Armáde Slovenskej republiky. Rozlúčiť sa sním prišli najbližší rodina, príbuzní a kamaráti. Dôstojnú rozlúčku zabezpečovala jednotka Čestnej stráže Armády Českej republiky (AČR), Ústredná hudba AČR v spolupráci s Čestnou strážou OS SR. Za slovenskú stranu sa rozlúčky zúčastnili pridelenec obrany SR v Českej republike plukovník gšt. Ján Goceliak, bývalý veliteľ Veliteľstva posádky Bratislava plukovník v.v. Eduard Csonga s manželkou, veliteľ Velitelství posádky Praha plukovník gšt. Milan Virt a bývalý veliteľ posádky Viedeň generálmajor v. v. Karl Semlitsch a generál v.v. Vogel.
Počas života bol ocenený Rádom červenej hviezdy, medailou za službu vlasti, za zásluhy o obranu vlasti, za upevňovanie priateľstva v zbrani, pamätnou medailou ministra obrany Slovenskej republiky a ďalšími.
Česť jeho pamiatke!

Rozlúčili sme sa s generálmajorom JuricomRozlúčili sme sa s generálmajorom JuricomRozlúčili sme sa s generálmajorom JuricomRozlúčili sme sa s generálmajorom JuricomRozlúčili sme sa s generálmajorom JuricomRozlúčili sme sa s generálmajorom Juricom

Autor: por. Bc. Zuzana LANČARIČOVÁ , Foto: nrtm. Milan KULICH - Dátum: 13.02.2017
Čítanosť: 5112
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share